You are here: Home Lessons Belly Dance

BELLY DANCE

E-mail

Belly Dance

За првпат во ТСК Ритам Плус се организираат часови по СТОМАЧЕН (ОРИЕНТАЛЕН) ТАНЦ - "BELLY DANCE".

Причината за ова е секако се поголемиот интерес за овој тип на музика и култура. Овој начин на танцување изобилува со навистина прекрасни движења на целото тело, а особено на колковите.


                     

Оваа е можеби омилениот танц на поголемиот дел од понежниот пол и секако дека тоа е сосема оправдано!

Овие часови покрај тоа што ќе ви бидат забавни, ќе допринесете за поголема контрола на вашето тело (баланс, кондиција) и секако да уживате во звуците на ориенталната музика.

 
  • Contact us

  • Who we are?

Please contact us at the following.

  • LOCATIONS: Center, Karposh, Aerodrom
  • Tel: ++389 71 34 64 53

Dance Sport Club Rhythm Plus

Promoting Social Dancing, Dance sport, Learn Ballroom & Latin Dances... We are very creative, so be a part of our dance lessons and Latino Parties.